Un autobuz supraetajat, noua atracție turistică, în Brasov. La Alba Iulia, două clădiri de patrimoniu sunt restaurate pentru a fi redate circuitului turistic

Autobuz supraetajat Brașov
Autobuz supraetajat Brașov
7 august 2022, 13:10

Situat în zona centrală a Cetății Medievale Alba Carolina, Palatul Principilor a fost centrul administrativ al Principatului Transilvaniei, pentru mai bine de 150 de ani. Clădirea a intrat în proces de reabilitare în urmă cu cinci ani, printr-un proiect finanțat din bani europeni. După restaurare, autoritățile au în plan să organizeze mai multe activități culturale, iar turiștii și localnicii se vor putea bucura de picturile originale care au fost conservate.

”Povestea se lasă descoperită, începuturile sunt în secelolul XV. În secolul XV este construit ca palat episcopal, iar mai târziu, când Alba devine principat, palatul devine reședința principilor transilvani. La sfârsitul secolului al XVI-lea, aici vine Mihai Viteazul și stă aici 10 luni, iar dupa Mihai, palatul trece printr-o distrugere, fiind reconstruit în timpul principilor Gabriel Bethleny și Racjkozy”, ne-a povestit Dragoș Ursu, istoric la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Celalalt obiectiv turistic aflat în curs de reabilitare este Casa Memorială Camil Velican, cel dintâi primar român al orașului Alba Iulia, de după unirea Transilvaniei cu România.

Restaurarea celor două clădiri de patrimoniu va aduce un plus pentru economia locală, dar și pentru turiștii interesați de istoria Transilvaniei.

Autobuz supraetajat, în Brașov

Noutăți pentru turiști și la Brasov, unde autoritățile locale au inaugurat, în acest week-end, autobuzul supraetajat. Vehiculul circulă pe un traseu de peste 18 km și include un popas în zona Belvedere, de unde se vede tot centrul istoric al orașului.

Imediat după plecare, căltorii intră în zona vechii cetăți a Brașovului. Și pot admira din mers Casa Sfatului, Piața Sfatului, Biserica Neagră sau Poarta Schei. Alături de turiști și brașovenii s-au bucurat să își redescopere orașul.

”Acum înregistrăm suportul audio și în cel târziu două saptamâni va fi disponibil ghidul audio, în autocarul turistic”, anunță Marian Geman, director general RATBV SA.

Biletele pentru autobuzul turistic din Brașov costa 6 lei, iar traseul durează 50 de minute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite