Un asistent medical, acuzat că a sedat cu Diazepam mai multe paciente, la Spitalul Militar Central. Una dintre ele a ajuns la ATI. Procurorii au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor

10 mai 2023, 18:02

Faptele s-ar fi petrecut weekendul trecut, la Spitalul Militar Central, a transmis Liliana Năstase, pentru Ora de Știri. Pe 6 mai, unul dintre medicii de gardă de la ATI a alertat organele de anchetă după ce una dintre pacientele spitalului a ajuns la secția sa în stare foarte gravă, aproape de stop cardiorespirator.

Medicul ar fi reclamat faptul că pacienta ar fi putut fi victima unui viol.

Procurorii au deschis urmărirea penală doar pentru tentativă de omor calificat, asta după ce au constatat că un asistent în vârstă de 20 de ani ar fi sedat intenționat trei paciente ale spitalului și una dintre ele ar fi ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă.

Și conducerea Spitalului Militar a luat primele măsuri. Medicamentele vor fi luate în condiții mult mai drastice de la farmacia unității, în condițiile în care oricum Diazepamul trebuie eliberat cu rețete speciale.

Conform primelor cercetări, cantitățile de Diazepam distribuite către cele trei paciente ar fi fost unele foarte mari, ceea ce ar fi putu duce chiar la decesul lor.

Parchetul Militar face mai multe verificări și, în cazul în care se va impune, se va începe urmărirea penală și „in personam”. În cazul în care se va începe urmărirea penală pe numele unor civili, atunci dosarul se va transfera la Parchetul Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite