Un artist spaniol a realizat o pictură murală uriaşă pe un bloc din Sectorul 4 al Capitalei

9 iunie 2017, 16:46

Dacă luaţi la pas strada Dimitrie Cantemir din Capitală, nu aveţi cum să rataţi pictura în culorii vii care scoate din anonimat un bloc cu zece etaje. O adevărată pată de culoare care are 30 de metri înălţime.

În spatele culorilor vii însă, opera ascunde un mesaj emoţionant.

“Înseamnă un omagiu pe care Ambasada vrea să îl acorde pentru doi diplomaţi spanioli. Pe perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, mai presus de datoria lor, au contribuit să salveze vieţile mai mulor mii de evrei”, a precizat Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Spaniei la Bucureşti.

Autorul picturii este un artist spaniol celebru în toate colţurile lumii. Datorită experienţei de peste 22 de ani în artele plastice, acesta a reuşit să finalizeze opera în doar două zile.

„Arta mea poate avea un mesaj mult mai profund. Prefer ca fiecare persoană să simtă ceva diferit şi, în acest caz, vreau doar să transmit ideea de libertate şi pace, dar şi energie pozitivă prin culori”, mărturiseşte artistul Okuda San Miguel.

Prin această acţiune, Bucureştiul este alături de alte mari capitale europene în cadrul proiectului Pereţi pentru libertate, iniţiat de Ambasada Spaniei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite