Angajat al Parlamentului britanic, suspectat de spionaj. Conservatori de rang înalt au cerut catalogarea Chinei drept ameninţare

12 septembrie 2023, 10:10

Presa britanică a aflat că un bărbat care lucra în Parlamentul de la Londra a fost arestat sub suspiciunea de spionaj în favoarea Chinei. În aceeași afacere a mai fost reținut un al doilea bărbat. Principalul suspect a declarat prin intermediul unui comunicat că e complet nevinovat. El susține că a încercat doar să îi învețe pe alții despre China. Poliția Metropolitană din Londra a declarat că cei doi au fost arestați în martie în baza legii secretelor oficiale și că au fost eliberați pe cauțiune până la începutul lunii octombrie.

Lindsay Hoyle, Camera Comunelor: Este în plină desfăşurare o anchetă delicată şi membrii parlamentului trebuie să înţeleagă că orice discuţie în public este total neadecvată. Totuşi, vreau să vă asigur că urmăm aceleaşi proceduri ca şi guvernul , iar chestiunile ridicate de presă îşi vor găsi răspuns.

Forţele de securitate cooperează cu restul autorităţilor.

Deși presa tabloidă a publicat fotografiile unui bărbat, identitatea suspectului nu a fost dezvăluită. De obicei, poliția britanică nu identifică suspecții care au fost arestați până când nu sunt acuzați, pentru a-i proteja pe cei care ar putea fi eliberați fără acuzații.

Keir Starmer, liderul laburist al opoziției, a declarat că guvernul ar trebui să stabilească o politică limpede cu privire la China și să renunțe la diviziune și inconsecvența”.

Keir Starmer, liderul laburiștilor: Întrebarea pentru premier este dacă această inconsecvenţă faţă de China a dispărut în martie când au fost arestaţi cei doi?

Presa din regat scrie că unul dintre cei doi bărbați arestați era expert parlamentar pe probleme de afaceri internaționale. El avea legături cu mai mulți parlamentari conservatori și ar fi avut acces la ministrul securității și la președinta Comisiei pentru afaceri externe a parlamentului britanic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite