Un an de la vizita istorică a Papei Francisc în România. TVR a fost official broadcaster al acestui eveniment

Astăzi se împlineşte un an de la vizita istorică a Papei Francisc în România. La 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, încă un Suveran Pontif punea piciorul în grădina Maicii Domnului. Timp de 3 zile, prin călătoria sa, ne-a ţinut uniţi, indiferent de dezbinările noastre. Ecourile vizitei Papei Francisc în România au făcut înconjurul lumii.

31 Mai 2020, 21:29 (actualizat 01 Iunie 2020, 00:29) Știrile TVR |
Un an de la vizita Papei Francisc în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un salut, rostit cu emoţie şi gingăşie, a dat oficial startul călătoriei apostolice a Papei Francisc în ţara noastră. Un eveniment aşteptat de o ţară întreagă.

Din inima Romei, în dimineaţa acelei zilei de 31 mai 2019, urmaşul Sfântului Petru pornise spre Grădina Maicii Domnului într-o vizită de trei zile. Era cea mai lungă călătorie a sa într-o ţară europeană.

O jumătate de milion de oameni l-au întâmpinat în această vizită. Emoţionaţi şi evlavioşi, românii îmbrăţişau din nou un Suveran Pontif, după 20 de ani.

Prima zi a vizitei, la Bucureşti, a fost un adevărat tur de forţă. Papa Francisc s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, cu Patriarhul Daniel şi a mers la Catedrala Mântuirii Neamului.

Seara, Suveranul Pontif a oficiat Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif, după care a înfruntat o ploaie torenţială ca să-i salute pe cei strânşi să se bucure de prezenţa lui.

Cea de-a doua zi a fost rezervată pentru Şumuleu Ciuc, locul unde an de an are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

Următoarea oprire a Sfântului Părinte a fost la Iași.

Punctul culminant al vizitei Papei Francisc a fost, în cea de-a treia zi, beatificarea celor şapte episcopi Greco-catolici martiri, la Blaj, pe Câmpia Libertăţii.

Ultimul popas din cele trei zile a fost într-o comunitate de romi din Blaj. Acolo a cerut iertare în numele Bisericii pentru discriminarea acestei minorităţi de-a lungul istoriei.

Vizita în România s-a încheiat pe 2 iunie. Papa Francisc a plecat spre Vatican de pe Aeroportul din Sibiu.

Televiziunea Română a fost producătorul oficial al acestui eveniment şi a angrenat în acest demers jurnalistic resurse umane şi materiale impresionante. Imaginile filmate de TVR au fost preluate de televiziuni din 200 de ţări.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI