Spitalul Județean Piatra Neamț | Un an de la tragedie. Incendiul de la ATI, soldat cu 10 victime din rândul pacienților internați. Alți 4 pacienți au murit ulterior din cauza rănilor. Familiile celor decedați așteaptă și acum pedepsirea celor vinovați

S-a împlinit un an de la tragedia petrecută la spitalul judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit în incendiul izbucnit în secţia de Terapie Intensivă COVID. Alţi 4 s-au stins ulterior din cauza rănilor. Nici până acum dosarul deschis de procurori nu a fost finalizat. Deocamdată, au fost puşi sub acuzare foşti manageri şi câteva cadre medicale. Pentru familiile victimelor anul care a trecut a fost ca o rană deschisă. Printre cei răniţi este şi medicul erou Cătalin Denciu care a încercat să salveze pacienţii din flăcări. Şi a scăpat cu viaţă datorită îngrijirilor primite în străinătate. Pentru curajul său, a fost premiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

14 Noiembrie 2021, 12:51 (actualizat 14 Noiembrie 2021, 19:24) Știrile TVR |

Alarma de incendiu s-a declanşat în seara de 14 noiembrie 2020. Un salon din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a luat foc. La intervenţie, au venit zeci de salvatori care au ajutat la transferul și stabilizarea bolnavilor.

Jumătate dintre paturile salonului au ars complet, cu tot cu pacienţi. Bolnavii aveau COVID, erau în stare gravă şi intubaţi. Opt dintre ei au murit pe loc. Alți doi nu au rezistat transferului la camera de primiri urgențe.

Pentru rudele victimelor durerea nu s-a stins în anul care a trecut de la tragedie. Oamenii aşteaptă ca justiţia să găsească vinovaţii.

Dezastrul s-a produs din cauza unei lumânări aprinse, lăsată lângă instalaţia de oxigen de la căpătâiul bolnavilor. Procurorii au pus sub acuzare mai multe persoane.

Tragedia ar fi trebuit să fie învăţătură de minte pentru managerii celorlalte spitale şi pentru autorităţi. Dar au urmat 10 incendii în alte unităţi medicale, toate cu sisteme învechite şi suprasolicitate în perioada pandemiei. Între timp, la spitalul din Piatra Neamţ se încearcă evitarea unei tragedii similare pe viitor.

Pentru a comemora victimele tragediei de anul trecut, câţiva protestatari au afişat un banner pe gardul spitalului. Şi în curtea spitalului a avut loc o ceremonie în amintirea victimelor, la care au participat rudele acestora şi cadre medicale.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI