Un an de când Rusia a invadat Ucraina. "O invazie deliberată, cu sânge rece și îndelung planificată"

24 februarie 2022, ora 04.50, după trei zile de la declararea independenţei celor două regiuni separatiste Doneţk şi Luhansk, Vladimir Putin a dat ordinul de atac asupra Ucrainei. În doar câteva secunde, o ploaie de rachete a căzut peste ţara vecină. În mai puțin de 24 de ore, au intrat sub asediu mai multe oraşe mari, inclusiv Odesa şi Kiev.

24 Februarie 2023, 07:03 (actualizat 24 Februarie 2023, 08:23) Știrile TVR |

Vladimir Putin: "Am decis să executăm o operaţiune militară specială. Are scopul de a proteja oamenii care au fost hărţuiţi şi supuşi genocidului de către regimul de la Kiev timp de 8 ani."

De la bun început, ucrainenii s-au apărat cu o forță la care nimeni nu s-a așteptat, președintele Zelenski le-a fost mereu aproape, cu mesaje zilnice.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Le înmânăm oamenilor arme și le vom înmâna tuturor celor care doresc și care au capacitatea de a ne apăra suveranitatea."

Marile cancelarii ale lumii au sperat până în ultima clipă că, în pofida informațiilor privind planurile lui Putin de a invada Ucraina, războiul nu va începe.

Joe Biden, preşedintele SUA: "Armata rusă a început un atac brutal asupra poporului ucrainean, neprovocat, nejustificat."

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: "E o invazie deliberată, cu sânge rece și îndelung planificată."

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI