Un american salvează ursuleți koala cu ajutorul dronelor cu infraroșii

Un american a găsit o soluție inedită pentru a ajuta la salvarea unora dintre cele mai simpatice animale de la Antipozi: koala. Dronele cu infraroșii. Marsupialele, amenințate de om, câini și fenomene naturale, sunt foarte temătoare și se ascund. Biologii cred că, fără măsuri ferme, koala va dispărea până în 2050.

03 August 2020, 22:27 (actualizat 03 August 2020, 22:52) |
$article.media.images[0].description
Koala salvat cu infraroșii"

Micuțele marsupiale sunt amenințate de numeroase primejdii dar cea mai mare este distrugerea habitatului lor natural de către oameni dornici să dezvolte proiecte imobiliare sau comerciale.

Alte pericole sunt mașinile, câinii, schimbările climatice și infecțiile cu chlamydia.

Un raport parlamentar dat publicității luna trecută demonstrează că incendiile de pădure din ultimii doi ani au redus și mai mult populația de koala.

Douglas Thron este un american din California care s-a îndrăgostit de koala și încearcă să-i ajute cu ajutorul tehnologiei moderne.

Douglas Thron, pilot de dronă: Am văzut acele imagini cu ursuleţi koala arşi şi cu oameni care încearcă să-i salveze. Imediat mi-am spus “nu mă mai duc în California, mă duc în Australia pentru că ştiu că dronele mele cu infraroşii pot salva un mare număr de koala”.

Înainte de a merge în Australia, Douglas a participat în Bahamas la salvarea animalelor șI a folosit dronele pentru a salva animalele afectate de uraganul Dorian.

Douglas Thron, pilot de dronă: Mă fascinează cum se urcă în copaci şi nu cad. Nu sunt ca o călugăriţă, subţiri şi agile. Sunt animale grăsuţe şi pufoase. Când îi salvăm din copaci, în timpul incendiilor, realizăm că, deşi par graşi şi pufoşi, sunt solizi. Sunt construiţi că un pit bull.

Camerele cu infraroşii ajută foarte mult la localizarea și salvarea ursuleților, cunoscuți pentru tenacitatea cu care se ascund și se feresc de oameni.

Douglas Thron spune că este privilegiat să lucreze zilnic la proiectul australian dar recunoaște că mai are multe de învățat despre koala.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI