Un american a deschis focul într-o fabrică, la aflarea veștii că e concediat. El a omorât cinci persoane civile și a rănit cinci polițiști

16 februarie 2019, 13:51

Incidentul armat a avut loc la fabrica Henry Pratt, care produce subansamble industriale. Când a ajuns la serviciu, vineri dimineață, Gary Martin a fost anunțat că e concediat. Imediat, a scos arma și a început să tragă în foștii săi colegi.

Kristen Ziman, poliţia din Illinois: „La ora 1.28 au sosit poliţiştii, imediat s-a deschis focul asupra lor. Doi din cei patru poliţişti care au intrat în clădire au fost împuşcaţi. Au sosit alte efective şi asupra lor s-a deschis focul”.

Au murit cinci oameni, angajați ai fabricii, și cinci polițiști au fost răniți, dar nu grav. În schimbul de focuri, criminalul a fost omorât.

Era recidivist, fusese condamnat în 1995 pentru atac armat și, teoretic, nu avea dreptul să poarte armă. Nu este clar în acest moment cum a intrat în posesia pistolului. Vecinii povestesc că era un singuratic ce-și petrecea timpul liber manevrând jucării cu telecomandă sau drone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite