Un alt spațiu verde din Capitală ar putea dispărea

12 august 2021, 20:39

Cu ani în urmă, terenul de 3.000 de mp, acum împrejmuit, făcea parte din Parcul Codrii Neamțului. Zeci de arbori, alei, stâlpi de iluminat și câteva piese de mobilier urban pot fi văzute și acum.

Parcela a fost retrocedată între timp. Pe două treimi din suprafață, actualul proprietar vrea să construiască un complex comercial.

Planul Urbanistic de Detaliu a fost deja avizat de Primăria Sectorului 3 în luna mai și a ajuns recent la Consiliul Local care l-a respins. Cel mai probabil va fi supus din nou votului, o spune chiar președintele comisiei de urbanism.

Ar fi o soluție viabilă pentru salvarea spațiului verde, dincolo de ce prevede legea.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 3 ne-a transmis că nu poate face altceva decât să respecte legea. Terenul de 3.000 este proprietate privată și a fost retrocedat de către Primăria Generală în anii 2002-2012. Prin urmare, singurele instituții care pot expropria sunt Consiliul General și Guvernul.

Până la această oră, proprietarul terenului nu a fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere.

Important de precizat este faptul că deși pe teren sunt plantați zeci de arbori și a fost amenajat ca parc, în documentațiile de urbanism nu este încadrat ca spațiu verde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite