Un alt cioban atacat de urs, în zona Caşinu Nou, în Harghita. Bărbatul primeşte tratament antirabic în spital

27 iulie 2021, 12:04

Dumitru Paliştan este norocos. A scăpat doar cu câteva zgârieturi, după întâlnirea cu ursul. Bărbatul este cioban la o stână din comuna Plăieşii de Jos. Luni seară s-a retras sub un  umbrar la marginea pădurii, la aproximativ trei – patru sute de metri de stână, când un urs l-a atacat.

Localnicii spun că sunt terorizați din cauza urșilor în fiecare zi.

Este al doilea atac al ursului asupra omului, în Harghita, în doar 4 zile. Vineri, un bărbat a murit și un altul a fost rănit grav, tot la o stână.

 

––––––––––––––––––––––––––––––-

Referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a precizat că bărbatul de 46 ani a fost externat, marţi dimineaţa, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce a primit îngrijirile necesare şi i s-a recomandat să meargă la secţia de Boli Infecţioase, pentru tratament antirabic.

Ulterior, medicii de la Boli Infecţioase au decis ca bărbatului să i se administreze tratamentul profilactic antirabic în spital, motiv pentru care acesta a fost internat din nou şi va rămâne sub observaţie medicală.

Secţia de Boli Infecţioase a SJU Miercurea Ciuc nu se află în clădirea centrală a spitalului, ci este găzduită de un imobil al Bisericii Romano-Catolice.

Bărbatul atacat de urs se afla, luni seara, la o stână de oi din zona Caşinu Nou, când ursul a atacat, iar el a încercat să apere turma, a precizat primarul comunei Plăieşii de Jos, Andras Zoltan.

Sursa citată a arătat că, cel mai probabil, câinii au alertat şi ceilalţi ciobani, care au alungat ursul, iar bărbatul a fost transportat la spital cu răni superficiale la nivelul toracelui, abdomenului şi a mâinii drepte.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă