Un agent de poliţie din Sibiu, acuzat că a abuzat sexual două minore. Poliţistul a fost arestat la domiciliu

23 august 2019, 19:22

Gheorghe Iliescu lucra la Serviciul de Ordine Publică al IPJ Sibiu din 2006. Iar în timpul liber era antrenor de box pentru copii.

Prima tentativă de viol a avut loc în aprilie 2018, când a mers în București cu o fată de 12 ani, campionă națională la box, după cum spun anchetatorii. Apoi a mai încercat o dată, în februarie anul acesta, cu o tânăra de 17 ani. A acționat în același fel.

De rușine, cele două fete au ținut secretă întâmplarea câteva luni, spun anchetatorii. Le-au ascuns şi părinților, dar le-au spus unor prietene, iar acestea au informat antrenorii.

Când fetele au povestit ce au pățit, iar procurorii au început cercetările, polițistul-antrenor ar fi încercat să împiedice anchetă.

Polițistul neagă acuzațiile aduse, însă procurorii au dovezi solide împotriva acestuia. Judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Iar șefii din poliție l-au suspendat din funcție.

Cele două victime vor primi consiliere psihologică pentru a depăși trauma suferită. Polițiștii sibieni vor audia și alte fete care au fost antrenate de fostul polițist.

Acesta este al doilea caz notoriu de pedofilie în care este implicat un polițist. În ianuarie 2018, Poliția Română a fost zguduită de scandalul în care era implicat agentul rutier Eugen Stan.

Poliţistul din Bucureşti este acuzat că a molestat doi fraţi, de 5 şi 9 ani, într-un lift. A fost trimis în judecată pentru 18 agresiuni sexuale, comise între 2009 și 2018.

––––––––––––––––––––––––-

Potrivit comunicatului trimis de  Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu,  a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

„cu privire la faptul că un angajat, respectiv un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică, ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală”.

În comunicat se precizează că „În afara orelor de program, agentul de poliție desfășura activități în calitate de instructor sportiv, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani”.

În cursul acestei zile, Tribunalul Sibiu a dispus împotriva sa măsura arestului la domicili, iar agentul de poliție a fost suspendat din funcție, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite