Un aeroport din Siria, avariat de rachete israeliene pentru a doua oară de la începutul lunii martie

Aeroportul din Alep
Aeroportul din Alep
22 martie 2023, 10:16

Aeroportul a fost folosit pentru trimiterea ajutorului umanitar internaţional spre Alep, oraş puternic afectat de seismul care a devastat la 6 februarie mai multe regiuni din Turcia şi Siria.

”Către ora 03:55 (00:55 GMT), inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană cu mai multe rachete dinspre Mediterana, la vest de Lattakia, ţintind aeroportul internaţional din Alep”, al doilea cel mai important din ţară, a adăugat ministerul sirian.

Acesta a citat o sursă militară potrivit căreia există pagube materiale.

”Avioane israeliene au ţintit interiorul aeroportului internaţional din Alep şi un depozit de arme aparţinând unor miliţii iraniene în proximitatea aeroportului, distrugându-l complet”, a indicat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO).

Aceasta este a doua oară când aeroportul din Alep este vizat de Israel în martie, precedentul raid făcând trei morţi la 7 martie şi scoţând din funcţiune aeroportul, conform OSDO.

Potrivit Ministerului Transporturilor, mai mult de 80 de avioane cu transporturi umanitare au aterizat pe acest aeroport după seism, în care aproape 6.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Siria.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria, vizând poziţii ale regimului şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, aliaţi ai Damascului şi inamici juraţi ai Israelului.

Israelul, vecin al Siriei, comentează rar aceste lovituri, dar afirmă că vrea să împiedice Iranul să se implanteze la porţile sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite