Un adolescent turc a fost arestat după ce i-a desenat o mustaţă preşedintelui Erdogan pe un afiş de campanie

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan
7 iunie 2023, 10:25

Potrivit mai multor mass-media apropiate de opoziţie, precum cotidianul BirGun, Cumhuriyet şi postul privat de televiziune Halk TV, liceanul din Mersin, pe coasta de sud-est a ţării, a fost acuzat că a „desenat cu pixul o mustaţă ca a lui Hitler şi a scris mesaje jignitoare” pe un afiş cu şeful statului, care fusese lipit lângă locuinţa băiatului.

Identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere, a precizat presa, băiatul a fost reţinut la locuinţa familiei şi audiat de brigada pentru minori. El a „recunoscut că a desenat mustaţa”, însă a negat că ar fi scris mesajele pe afiş.

Adus în faţa procurorului, adolescentul a fost inculpat imediat pentru „insultarea preşedintelui” şi încarcerat la centrul pentru minori de la închisoarea din Tarsus, în apropiere de Mersin, a precizat Halk TV.

Aflat la putere de 20 de ani, Erdogan a fost reales pe 28 mai cu 52% din voturi, în cel de-al doilea tur de scrutin, pentru un nou mandat prezidenţial de cinci ani.

„Insultarea preşedintelui” este una dintre cele mai frecvente acuzaţii formulate în Turcia şi a fost pronunţată de 16.753 de ori în 2022, potrivit statisticilor Ministerului Justiţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Erdogan recunoaşte o victorie istorică a opoziţiei la alegerile municipale

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya