Un adolescent se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, după ce a luat pastile pentru slăbit

26 octombrie 2022, 11:27

Băiatul din Botoșani s-a prezentat la Spitalul din Dorohoi şi a fost trimis de urgenţă la Botoşani. Aici le-ar fi povestit cadrelor medicale că a vrut să slăbească pentru că la şcoală ceilalţi copii râdeau de el. Părinții nu ar fi știut că lua tratament pentru slăbit.

CĂTĂLIN MIHĂILIUC, medic la Spitalul din Botoşani: Eu nu am văzut așa ceva de peste 30 de ani de când lucrez în domeniul pediatriei. Ceea ce aveam în fața mea era un copil de 16 ani care, conform afirmațiilor lui, în urmă cu 10 luni avea cam 100 kg. La ora la care a venit avea 49 de kg. Practic, era realmente piele și os.

Îngrijorat de starea de sănătate a băiatului, medicul de gardă a cerut sprijin colegilor. Toţi au constatat că îi depăşeşte căzul, iar tânărul a fost trimis la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, unde a fost stabilizat.

ALINA BELU, managerul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi: Medicii curanți spun că există o componentă psihologică, o componentă metabolică. Acești cumuli de factori duc la o deteriorare gravă a organismului în momentul când refuzi efectiv să mănânci dintr-un anumit motiv.

Acum tânărul se află internat la secţia de Cardiologie, iar medicii spun că, pe lângă tratamentul medical, adolescentul are nevoie de o durată îndelungată pentru recuperare şi de consiliere psihologică. Nutriţioniştii spun că reţetele de pe internet şi suplimentele de slăbit pot pune oricui viaţa în pericol.

ADINA RUSU, nutriţionist: Foarte mulți copii și adolescenți ajung să consume astfel de pastile de pe internet, uneori chiar la recomandarea părinților. Efectele pot fi devastatoare, aceștia fiind în plin proces de dezvoltare, de formare a organelor și structurilor organismului. Și efectele psihice pot fi foarte puternice, putând ajunge chiar la anorexie sau bulimie.

Medicii spun că adolescentul va mai rămâne o perioadă în spital, pentru că refacerea în aceste situaţii este foarte dificilă.

–––––––––––––––––––––––––––––-

Adolescentul le-a spus medicilor că a încercat să scape de kilogramele în plus pentru că nu se simţea confortabil în prejma prietenilor lui.

A slăbit de la 100 de kilograme la 46 în doar câteva luni.

Medicii spun că s-a topit pe picioare , iar inima a avut cel mai mult se suferit.

Adolescentul a mers până la spitalul din Dorohoi, după ce pe corp i-au apărut mai multe pete vineţii. De acolo a fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, unde, în urma investigaţiilor, medicii au hotărât transferul lui la Iaşi, cu un elicopter SMURD.

Adolescentul avea inima foarte slăbită, iar sistemul circulator afectat.

Copilul a mărturisit că în ultimele 10 luni a luat un medicament naturist pentru slăbit.

Acum este internat la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, la secţia de Cardiologie, la Terapie Intensivă.

Recuperarea va fi de lungă durată, transmit medicii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite