Un adolescent din Brașov a murit de meningită. Cei care au intrat în contact cu el, consultați de medici

16 iunie 2017, 13:37

Adolescentul răpus de boală s-a simţit rău la şcoală, în urmă cu două zile. Părinţii l-au dus la spital. Dar starea lui s-a agravat extrem de repede.

Pentru că e o boală contagioasă şi periculoasă, au fost alertate autorităţile, dar şi conducerea Liceului Tehnologic  Silvic „Dr. Rucăreanu” unde învăţa băiatul. Era obligatoriu ca toţi cei care au intrat în contact cu el să fie consultaţi.

Până acum, medicii au consultat 135 de persoane. 8 au rămas internate. Doi tineri prezintă semne de infecţie şi au fost izolaţi. Ceilalţi pacienţi sunt la debutul bolii. Probele prelevate de la ei au fost trimise deja la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Toate persoanele identificate au primit tratament profilactic.

Trei şcoli din Braşov şi una dintr-o localitate învecinată sunt monitorizate de autorităţile sanitare.

Primele semne de meningită sunt frisoanele, febra, durerile de cap şi stare de oboseală accentuată. Poate să apară şi o erupţie pe piele de culoare roşie sau violetă, mai ales când este prezentă infecţia meningococică.

Boala poate fi prevenită prin spălatul corespunzător pe mâini, regim de viaţă sănătos şi prin evitarea aglomeraţiilor. Unele forme ale bolii pot fi prevenite şi prin vaccinare în perioada copilăriei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite