Un ștrand din Râmnicu Vâlcea s-a deschis, în ciuda restricțiilor impuse de starea de alertă

Un ştrand cu o mie de locuri disponibile a fost deschis în weekend după ridicarea stării de urgenţă. Anunţul deschiderii a fost făcut chiar de primăria oraşului care a precizat că vor fi impuse măsuri de distanțare a clienților şi reguli de igienă. Localnicii au profitat de ocazie şi s-au relaxat la ștrand. Este ilegal, spune ferm ministrul de Interne. Urmează sancţiuni.

19 Mai 2020, 21:22 Știrile TVR |
Ștrand redeschis în Râmnicu Vâlcea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ștrandul din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea s-a deschis cu câteva săptămâni mai devreme față de alți ani. Chiar primăria din Ramnicu Vâlcea a anunţat acest lucru pe 14 mai: "Sâmbătă, 16 mai, se va deschide Ştrandul Ostroveni în aceleaşi condiţii de acces ca şi anul trecut, cu diferenţa că intrarea va fi limitată astfel încât să se permită păstrarea unei distanţe de siguranţă între cei prezenţi." Decizia autorităților a fost bine primită de localnici. Unii sunt convinși că virusul îi va ocoli dacă stau la soare.

Au fost anunțate reguli detaliate. Pentru a păstra distanța de doi metri între vizitatori, administratorul a trasat peste tot marcaje. Apa din bazine va fi curătată de trei ori pe zi, iar clienţii vor fi obligați să poarte mască de protecție în zonele comune, inclusiv la toalete. Toate nu țin cont de restricțiile impuse de starea de alertă.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a precizat clar că deschiderea oricărui loc de agrement care poate fi un pericol de infectare este în afara legii.

Şi astăzi, ștrandul din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea a fost deschis.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI