Un șofer de autobuz din Brașov care posta pe TikTok în timp ce transporta călători riscă să fie dat afară și să primească amendă

4 noiembrie 2022, 16:08

Zic aşa, după mintea mea: să aveţi gjijă cum vă băgaţi, că eu stau pe TikTok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi!

Aşa sună unul dintre clipurile filmate la volan de şoferul Regiei Autonome de Transport Brașov. În timp ce dădea sfaturi prietenilor virtuali, nu părea să fie preocupat de integritatea și viața călătorilor sau a altor persoane, aflate în trafic. Ținea însă foarte mult ca postările lui să fi amuzante.

Șoferul nu ezită să se refere și la șeful lui.

Să-i dea Dumnezeu sănătate la șeful meu că mi-a dat de muncă.

Nu este exclus că o parte dintre aceste filmări să fi fost și transmise live, în timp ce bărbatul era pe traseu. Cel puțin unul dintre filmulețe este făcut în timp ce autobuzul este în mișcare, altele, în timp ce aștepta în trafic.

Fred, vezi că urmează un indicator STOP.

De altfel, în imagini se vede cum într-o intersecție, deși are inscripția STOP pe carosabil, șoferul nu oprește, și virează liniștit la stânga.

Sunt zeci de astfel de postări pe contul de TikTok al bărbatului. Despre hobby-ul lui practicat în timp ce era la volan au aflat însă șefii Regiei, care au cerut o anchetă.

Silviu Ștefan, purtător de cuvânt, RATBV: S-a dispus constituirea unei comisii de cercetare internă, de cercetare disciplinară și ulterior se vor lua măsurile care se impugn. Sancțiunile pot fi dintre cele mai mari, desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Și polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări.

Daniel  Zontea, agent şef principal Poliţia Rutieră Braşov: Menţionăm faptul că folosirea telefoanelor mobile, atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere, se sancționează cu amendă de până la 1160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare.

Șoferii de  autobuze pot folosi în timp ce conduc doar dispozitive hands-free pentru telefoane.

Până când va află ce sancțiuni i se vor aplica, bărbatul și-a închis contul de pe rețeaua de socializare. El nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite