Un șef de la Finanțe din Iași ar fi câștigat peste 45 de mii de euro din jocuri de noroc. Nimic ilegal, dar e imoral pentru un angajat, spune președintele ANAF România

Peste 45 de mii de euro! Atât ar fi câștigat un șef de la Finanțe din Iași din jocuri de noroc.

23 Iunie 2022, 18:00 (actualizat 23 Iunie 2022, 22:43) Știrile TVR |

La secțiunea venituri din investiții a trecut suma 226 mii de lei. El a precizat ca sumele sunt provenite din plasamente.

Ceea ce a atras atenția este faptul că una dintre firmele de la care ar fi declarat că ar fi avut aceste venituri este o companie din Marea Britanie care se ocupă de jocuri de nororc. A doua companie de unde veneau banii, tot din Marea Britanie, are ca obiect de activitate cercetarea în inteligența artificială. La un calcul simplu, șeful de a Finațe câștigă lunar 3800 de euro. Cu un an înainte, în declarația de avere la capitolul investiții apare aceeași precizare ”plasamente” tot de la o firmă de jocuri de nororc - cu suma aproximativă de 60 de mii de lei.

Potrivit unui consultant, dacă ar fi avut active la aceste companii ar fi trebuit ca acestea să fie declarate într-o altă secțiune a declarației de avere și trebuia precizat despre câte active este vorba și care este valoarea acestora.

Nimic ilegal în acest lucru, dar din puctul de vedere al unui om care lucrează în ANAF, cred că există mari probleme de moralitate și de respect față de această meserie, iar săptămâna viitoare o să-l chem la mine să avem o discuție să vedem de acest mod de comportament, dacă este doar o întâmplare sau frecvent se practică aceste jocuri. o fi posibil să aibă acțiuni sau  părți sociale la asemenea societăți.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI