Umilită la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. O femeie a povestit pe internet coșmarul prin care a trecut

28 noiembrie 2017, 11:36

Gabriela descrie, pe blogul său, atitudini de neacceptat, mai ales într-o maternitate. Se plânge că, în 32 de ore de travaliu, nu a fost ajutată să îndure mai uşor durerile teribile, ba chiar a fost traumatizată. Povesteşte despre lipsa de delicateţe la controalele medicale, dar şi despre personalul care a ajutat-o.

Izbucnesc plângând: «doamnă, dar femeile astea verifică oameni sau vite? Chiar nu pot controla mai uşor?» Asistenta pune privirea în pământ şi-mi spune că mă înţelege”

Femeia povesteşte şi despre cuvintele pline de dispreţ care i-au fost aruncate la maternitate, şi despre jigniri adresate altor paciente.

„Nu te mai văita atâta! Când ai făcut sex nu ai mai urlat atâta. Aşa vă trebuie dacă vă place să faceţi copii pe bandă rulantă!

După postare, şi alte femei s-au plâns pe net că au trecut prin situaţii asemănătoare. La asociaţia pacienţilor au ajuns plângeri din mai multe oraşe.

„Am avut astfel de situaţii când au mers până la depresie, piedere de lactaţie, îndepărtarea de făt. Rugăm pacienta să se adreseze şi consiliului de etică al spitalului” – președinte Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu.

Managerul maternităţii din Iaşi a chemat-o pe tânără la discuţii şi a inceput o anchetă internă.

„Nu avem dreptul să ne comportăm cu pacienţii…  dacă e adevărat ceea ce s-a declarat acolo, acei medici vor fi sancţionaţi. Voi analiza şi monitoriza personal toate chestionarele de satisfacţie care vor fi întru totul confidenţiale şi voi avea doar eu acces la ele, ca nu cumva pe traseu să se mai piardă dintre ele” – managerul maternității Cuza Vodă, iași, Robert Dâncă.

Pacienţii din 350 de spitale pot evalua, cu identitatea protejată, experienţa spitalizării.

Luna trecută, au fost mai puţini pacienţi care s-au declarat nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de serviciile din spitale, faţă de începutul anului. Peste 80 la sută dintre cei care au răspuns prin sms sau au completat chestionarele online au apreciat activitatea şi implicarea doctorilor. Proporţia celor satisfăcuţi a crescut faţă de luna ianuarie.

Luna trecută, 330 de pacienţi au semnalat că medicii sau asistentele le-au cerut bani sau atenţii, triplu faţă de ianuarie. Doar o treime dintre ei au acceptat însă raportarea către responsabilii anticorupţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite