Umilit în parcarea unui supermarket. Un bărbat cu handicap locomotor și-a lăsat mașina lângă locul special amenajat, iar firma de pază i-a blocat-o și l-a obligat să plătească o amendă

24 februarie 2019, 11:46

Bărbatul venit la cumpărături a lăsat mașina lângă spațiul amenajat pentru persoanele cu dizabilități, care era îngrădit cu stâlpi și lanțuri.

La ieșire a găsit blocată una dintre roțile autoturismului. Martorii susțin că angajatul de la pază ar fi stat la pândă doar ca să încaseze banii din amendă.

Reprezentanții magazinului și cei de la firma parteneră i-ar fi spus bărbatului că trebuia să coboare din mașină, să dea lanțul jos și apoi să parcheze pe locul unde avea dreptul legal.

Nici cei trei polițiști chemați la fața locului nu i-au înduplecat pe angajații firmei de pază, care au invocat că parcarea respectivă e proprietate privată. Cu bani de împrumut, clientul magazinului a plătit cei 100 de lei ca să poată pleca din parcare.

Echipa Știrilor TVR a mers la magazinul din sectorul 6. Exact pe locul unde parcase bărbatul era o altă mașină, dar nimeni nu mai dădea amenzi.

Ionuț Gheorghe, jurnalist TVR: „La mai puțin de 24 de ore de la incident, conducerea magazinului a hotărât să elimine lanțurile care blocau accesul în parcarea destinată persoanelor cu dizabilități. În plus, un reprezentant din managementul companiei a venit personal și și-a cerut scuze bătrânului pentru că a fost amendat”.

Cristina Hangau, director comunicare supermarket: „Ne cerem scuze pentru situația creată la magazinul nostru, este un incident pe care îl regretăm enorm de mult, nu ne-am fi dorit niciodată să ajungă cineva într-o astfel de situație. Ne vom asigura că pe viitor nu vom mai permite astfel de lucruri să se întâmple”.

După ce cazul a devenit viral pe rețelele de socializare, firma care se ocupă de parcarea magazinului i-a înapoiat bărbatului banii încasați pentru deblocarea roților și și-a cerut scuze pentru incident.

Directorul firmei susține că angajații doar respectă procedurile și admite că uneori nu țin cont de context.

Bărbatul spune că nu va face vreo plângere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite