UMF Iaşi, o planetă în miniatură. Două mii de studenţi străini aleg, anual, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”

23 ianuarie 2020, 15:55

Potrivit unui studiu realizat recent, UMF Iaşi se află în topul universităţilor din România cu cel mai mare număr de studenţi străini. De exemplu, din peste unsprezece mii de studenți, masteranzi, doctoranzi sau rezidenți, peste 2500 provin din aproximativ 50 de state ale lumii. Astfel, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este considerată una dintre cele mai cosmopolite din această parte a Europei.

La UMF Iași, studiau tineri din străinătate și înainte de 1989. La Medicină, linia de predare în limba engleză a fost înființată, însă, în 1993, iar linia de predare în limba franceză în anul 2009. Una dintre cele mai importante asociații studențești din oraș este Asociaţia Medicală a Studenţilor Francofoni. A fost creată în 2016 și îi reprezintă pe francofonii Facultăților de Medicină și Medicină dentară.

UMF Iași a fost fondată în 1879, fiind și una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România.

Absolvenţii promoţiei de anul trecut proveau din 33 de țări, cei mai mulţi fiind din Franţa, Israel, Maroc, Tunisia, Grecia, Germania și Marea Britanie. Numitorul comun a fost visul fiecăruia de a deveni medic, vis pe care au decis să şi-l împlinească în Iaşi.

După câțiva ani, în care Iaşul reprezintă pentru ei a doua casă, tinerii se răspândesc din nou pe întreaga planetă, păstrând în suflet oraşul unde au fost studenţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite