"Umanitatea nu are graniţe" | Crucea Roşie, apel umanitar pentru refugiaţii ucraineni

Crucea Roşie Română lansează apelul umanitar "Umanitatea nu are graniţe" pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara.

26 Februarie 2022, 11:54 (actualizat 26 Februarie 2022, 12:17) Știrile TVR |

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române - www.crucearosie.ro - sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană.

Crucea Roşie Română îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situaţiei din Ucraina ce are consecinţe devastatoare asupra populaţiei civile, arătând că sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă şi electricitate. Conform sursei citate, aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violenţă continuă, care acum îi determină să fugă din calea războiului.

"În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populaţia civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi. Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean", declară Ioan - Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roşie Română, este o organizaţie umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile şi hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea şi distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii şi distribuţiei ajutoarelor umanitare de urgenţă.

În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română oferă sprijin uman şi logistic în spaţiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial şi serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI