Ultimul râu sălbatic al Europei riscă să dispară. Autoritățile din Albania vor să construiască hidrocentrale

Ultimul râu sălbatic al Europei se află în Albania și este pus în pericol de dorința autorităților de a construi o salbă de hidrocentrale în albia sa. Localnicii și organizațiile neguvernamentale au pornit o campanie internațională pentru salvarea râului.

31 Mai 2021, 11:57 (actualizat 31 Mai 2021, 12:04) |

Râul Vjosa izvorăște în Grecia și traversează Albania, pe o lungime de 270 de kilometri, după care se varsă în Marea Adriatica. Este cunoscut ca ultimul râu sălbatic din Europa, datorită celor 1175 de specii care trăiesc de-a lungul sau.

Acest paradis natural riscă să dispară din cauza planurilor autorităților de a construi 30 de hidrocentrale de-a lungul râului. Localnicii nici nu vor să audă de așa ceva.

Organizațiile neguvernamentale au inițiat o campanie pentru a convinge autoritățile albaneze să renunțe la intenția de a spori eficiența energetică a țării prin distrugerea ultimului râu sălbatic al Europei.

Campania pentru protejarea ultimului râu sălbatic al Europei a devenit cunoscută la nivel internațional, actorul Leonardo de Caprio i s-a alăturat.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI