Ultimul pacient COVID de la Spitalul Parhon din Iași a plecat acasă. Spitale din toată țara se redeschid pentru pacienții non-COVID

20 mai 2021, 20:22

Secția de Pneumologie a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a fost, luni la rând, plină, la capacitate maximă, cu pacienți COVID. Numărul lor a scăzut, astfel că de la începutul lui mai, secția s-a redeschis pentru zeci de pacienți cu probleme pulmonare.

Așteptarea a fost grea pentru cei cu boli cronice, iar starea de sănătate li s-a degradat.  Saloanele au fost dezinfectate și sunt sigure pentru pacienții non-COVID.

Și Secția de Boli Infecțioase se va redeschide pentru pacienții non-COVID în cel mult o lună.

La Iași, ultimul pacient COVID a plecat acasă dimineață din Spitalul Parhon. Acesta a fost unitate suport covid, cu mulți pacienți pozitivi care aveau și afecțiuni renale.

Și Spitalul de Boli Infecțioase și-a reluat activitatea de dinainte de pandemie, iar unitatea mobilă de ATI din curtea spitalului a devenit non-covid.

La Spitalul de Neurochirurgie, toate cele 19 paturi de ATI pregătite pentru pacienții cu forme grave de coronavirus sunt libere. Și în UPU Spiridon numărul pacienților testați pozitiv a scăzut cu 25 la sută comparativ cu lunile martie și aprilie.

La București, Spitalul Colentina a redeschis deja două dintre secții, Gastroenterologie și Cardiologie. La ultima, toate locurile sunt deja ocupate.

În câteva zile se redeschide tot spitalul.

După această perioadă lungă de restricții, medicii de la Spitalul Colentina au pe liste de așteptare sute de pacienți cu boli cronice.

Colentina va continua să trateze și pacienți Covid. De săptămâna viitoare se redeschide și spitalul de Ortopedie Foișor, transformat luna trecută în unitate Covid, după ce pacienții au fost evacuați cu scandal.

Alte unități sanitare din Capitală așteaptă avizele DSP pentru revenirea la specializările de dinainte de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite