Regina Elisabeta a II-a pe ultimul drum. Sicriul învelit în drapelul regal al Scoției a fost întâmpinat de mii de oameni pe drumul spre Edinburgh. „Ne vom aminti de ea cu drag”

11 septembrie 2022, 18:11

Cortegiul funerar cu sicriul suveranei a părăsit Castelul Balmoral, iar distanța până la Edinburgh – 280 de kilometri – a fost străbătută în circa 6 ore.

Sicriul e învelit în drapelul regal al Scoției.

În una dintre mașini se află Prințesa Anne, unica fiică a Reginei, singurul membru marcant al Casei regale care o însoțește pe Elisabeta a II-a în drumul de la Balmoral la Edinburgh.

Cortegiul a trecut prin localități importante din Scoția.

Sicriul reginei a fost întâmpinat de mii de oameni, care au așteptat răbdători în stradă trecerea cortegiului.

Regina va fi depusă în Sala Tronului de la Palatul Holyroodhouse, reședința oficială a monarhului britanic în Scoția.

„E şocant şi trist. Regina mereu a fost aici, a fost prea brusc”.

„Ne vom aminti de ea cu drag pentru cât de mult a sprijinit această zonă. A venit aici ani de zile, mai mulţi ani decât a stat pe tron”.

În tot Regatul au avut loc duminică slujbe în memoria Reginei, dar la biserici, catedrale și abații au fost trase clopotele și în cinstea Regelui Charles al III-lea.

Suveranul și Camilla, Regina Consoartă, au fost întâmpinați și astăzi cu urale la sosirea la Palatul Buckingham.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie.

Luni, 12 septembrie

Elisabeta a II-a va fi depusă la Catedrala St. Giles, unde, timp de 24 de ore, scoțienii își vor putea lua adio de la suverană.

E extraordinar că ne vom putea lua rămas bun de la ea personal, nu doar să vedem la televizor funeraliile„.

Marţi, 13 septembrie

A doua zi, marți, sicriul Reginei va fi transportat la Londra cu o aeronavă militară și va fi dus la Palatul Buckingham.

Miercuri, 14 septembrie

Regina va fi depusă la Westminster Hall, unde va rămâne până la funeralii.

De joi, 15 septembrie, timp de 4 zile, oamenii pot veni să aducă un omagiu celei care le-a fost Regină timp de 7 decenii.

19 septembrie, ziua funeraliilor de stat, e sărbătoare legală, dar rămâne la latitudinea firmelor să-și lase sau nu angajații să stea acasă.

Bursa a anunțat deja că în ziua funeraliilor va fi închisă. Nici poșta nu va funcționa, iar mare parte din transportul public va fi oprit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite