Ultimul drum al Regelui Mihai de la București la Curtea de Argeș se va face pe șosea. Gara din oraș este într-o stare avansată de degradare

7 decembrie 2017, 09:25

Ultimul drum al Regelui Mihai va fi de la București la Curtea de Argeș, acolo unde se află necropola regală. Convoiul mortuar va ajunge pe șosea, deși ceilalți doi regi care-și dorm somnul de veci în Catedrala Regală au fost aduși cu trenul regal în gara orașului.

Astăzi, clădirea monument istoric este într-o stare avansată de degradare și nu poate găzdui un eveniment de o asemenea amploare. O alta problema, semnalata de un istoric, care este și consilier local, este ca înmormântarea va avea loc noaptea.

Familia regală a decis ca ultimul drum al Majestăţii Sale Regele Mihai să se facă pe şosea. Gara din Curtea de Argeş va intra în reabilitare anul viitor.

Localnicii sunt dezamăgiți că ritualul de înmormântare nu va putea fi respectat și spun că este vina autorităților locale pentru felul în care arată gara.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va ajunge la Curtea de Argeș sâmbăta viitoare, iar slujba de înmormântare va fi oficiată la ora 18.45, într-un cadru privat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite