Ultimul discurs al lui Barack Obama ca preşedinte al SUA

10 ianuarie 2017, 13:10

În 2008, în Parcul Grant din Chicago, Barack Obama vorbea pentru prima oară ca preşedinte ales, în faţa a peste 200.000 de oameni.

Obama are acum 55 de ani şi îşi va ţine ultimul discurs tot la Chicago. Pentru că acolo şi-a început viaţa politică şi a fost ales senator. În alocuţiunea sa săptămânală, a spus că marea sa mândrie este aşa-numitul Obamacare, prin care zeci de milioane de americani care nu puteau avea asigurări de sănătate le-au primit. Între realizările sale, Obama va trece în revistă şi succese externe.

Am adus acasă majoritatea trupelor noastre din Irak şi Afganistan, l-am prins pe Bin Laden şi pe mii de alţi terorişti înlăturaţi din teatre de război. Am deschis un nou capitol cu poporul cubanez,  am oprit programul uclear iranian fără să se tragă un singur glonţ,  am raliat lumea în jurul unui acord climatic care ar putea păstra  planeta pentru generaţiile viitoare, a declarat preşedintele Barack Obama.

Multe dintre aceste reuşite sunt însă controversate – acerb, chiar de urmaşul său de la Casa Albă. Chiar Obama spunea în timpul campaniei electorale de anul trecut că progresele din ultimii ani se vor risipi în cazul unei victorii a lui Trump.

Totuşi, nu vom asista la un discurs împotriva acestuia, ci mai degrabă la o expunere a viziunii lui Obama despre America.

Preşedintele în exerciţiu va mai rămâne câţiva ani la Washington, până când fiica cea mică îşi va termina liceul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite