Ultimul avion transoceanic a fost vândut de TAROM

25 iunie 2018, 21:21

Cu un salut din aripi, ultimul avion transoceanic din flota Tarom lasă în urmă Aeroportul Otopeni cu destinaţia Armenia. Consuma prea mulți bani dacă era folosit, așa că a rămas 2 ani la sol. Cele două Airbus-uri A310 ale Tarom au fost vândute pentru 5,5 milioane de dolari.

Nu mai puțin de 4 milioane de euro a cheltuit în fiecare an Tarom doar pentru a conserva această aeronavă, adică pentru a o ține la sol fără să o folosească, iar pentru zborul către Armenia nu mai puțin de 300 de mii de euro au fost cheltuiți doar pentru pregătire.

Avioanele intră de acum în flota Armenia Airways și vor face, cel mai probabil, zboruri către Rusia. În Uniunea Europeană nu mai sunt primite, pentru că depășesc normele de zbor.

Cele două Airbusuri A310 erau singurele din flota companiei care puteau efectua zboruri transatlantice. Acest avion a zburat către China și Statele Unite ale Americii, până în 2003.

Pilotul Alfred Ghergan are misiunea să ducă avionul la Erevan. Recunoaşte că ultimul zbor este întotdeauna emoţionant.

Tarom cumpăra în 1992 trei avioane Airbus 310, care puteau face zboruri pe distanţe lungi, către New York, Singapore sau Beijing. Au primit şi nume: Transilvania, Moldova şi Muntenia. Unul din ele a marcat şi cel mai negru moment al aviaţiei din România: În 1995, avionul Muntenia s-a prăbuşit la Baloteşti, la câteva minute după decolare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă