Ultima zi pentru depunerea declarației unice și a formularului pentru direcționarea a 3,5 % din impozit

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 112) este 25 mai 2022, inclusiv.

25 Mai 2022, 07:54 (actualizat 25 Mai 2022, 08:39) Știrile TVR |

Declaraţia unică se completează şi se depune de persoanele fizice care, în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Conform sursei citate, declaraţia se completează şi se depune şi de persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Reprezentanţii ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Totodată, ANAF reaminteşte că, atât prin Formularul 230, cât şi prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private.

Acest formular poate fi depus în mai multe moduri, dacă persoana fizică dorește să direcționeze 3,5% din impozitul pe venitul datorat o face direct, o poate depune pe format de hârtie direct la registratura organului fiscal sau prin poștă cu confirmare de primire, cum de asemenea poate să intre să să folosească serviciul spațiul virtual (...) S-a emis un ordin anul trecut și entitățile pot să adune ele acest formular și să le încarce electronic în e- guvernare, a explicat șeful ANAF, Lucian Heiuș.

Anul trecut au fost depus 1.830.307 formulare, a mai spus președintele ANAF.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 26°C 32°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 25°C 27°C
CRAIOVA 27°C 31°C
BRASOV 25°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI