Ultima zi din vacanța de iarnă. Școala începe în stare de alertă din cauza gripei

8 ianuarie 2023, 19:33

Pârtiile de pe Valea Prahovei care au câteva petice de zăpadă artificială, au fost pline de copii și părinți, dornici să profite din plin de ultima zi de vacanță.

La munte sunt așteptate ninsori în zilele următoare, așa că instructorii de schi îi așteaptă pe copii înapoi pe părtii.

Cei care nu au ajuns la munte s-au distrat în parcuri, pe patinoarele în aer liber sau la mall-uri.

De mâine elevii revin la școală și încep al treilea modul. Și pentru că este stare de alertă epidemiologică din cauza gripei, regulile igienico-sanitare la clasa ar trebui să fie mai stricte.

Părinții sunt primii care trebuie să verifice starea de sănătate a copiilor înainte că aceștia să plece la școală, potrivit regulilor transmise către inspectoratele județene de ministerul Educației. Iar la intrarea elevilor în unitățile de învățământ obligația revine cadrelor didactice. Părinții spun însă că este o misiune greu de pus în practică.

Directorii de grădinițe, școli și licee au obligația să asigure materialele necesare pentru dezinfecția mâinilor și suprafețelor, dezinfectarea spațiilor de lucru și aerisirea periodică a încăperilor.

Elevii trebuie să folosească batiste de unică folosință ori de câte ori tușesc sau strănută. Iar cadrele didactice și copiii ar trebui să poarte măști de protecție sanitară.

În cazul în care un elev este depistat cu simptome, atunci sunt informați părinții, care trebuie să ia legătura cu medicul de familie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite