Ultima zi de înscrieri la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale. Au fost validate până acum 6 candidaturi. Săptămâna viitoare aflăm lista finală

22 septembrie 2019, 20:47

Avem în mod oficial 6 candidaturi validate de către Biroul Electoral Central, a transmis Roxana Zamfirescu, pentru Telejurnal.

Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Kelemen Hunor, Theodor Paleologu și Mircea Diaconu sunt astfel, în mod oficial, înscriși în cursa pentru prezidențiale.

Biroul Electoral Central a respins candidaturile lui Miron Cozma și Viorel Cataramă, pe motiv că nu au întrunit condițiile cerute de lege.

Duminică a fost rândul candidaților mai puțin cunoscuți, membri ai unor partide mai mici, neparlamentare, sau independenți.

Deja unii au avut probleme în a-și strânge semnăturile și au renunțat, cum este cazul senatorului PSD Liviu Pleșoianu. Primarul Florentin Pandele a anunțat și el că nu își va mai depune candidatura.

Săptămâna viitoare vom afla definitiv candidații dintre care vom putea alege în noiembrie.

Campania electorală începe pe 12 octombrie. Alegerile se vor desfășura în două tururi: primul pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite