Ultima zi de școală pentru elevii din anii terminali. Urmează Bacalaureatul

A sunat ultimul clopoțel pentru aproape 200.000 de tineri. După un an greu, au încheiat viața de elev în acordurile imnului absolvenților, cu fotografii și îmbrățișări, dar și cu cea mai importantă lecție învățată: fragilitatea clipei și bucuria de a fi împreună.

04 Iunie 2021, 12:15 (actualizat 04 Iunie 2021, 20:36) |
Ani de liceu incheiati in conditii speciale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a au încheiat vineri cursurile, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română - proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie - până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12.00 - 18.00.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  • proba de evaluare a competenţelor digitale.
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI