Ultima zi de campanie electorală în Franța

5 mai 2017, 21:16

Un sondaj de opinie dat publicităţii vineri dimineaţă îl dă învingător pe Emmanuel Macron cu 62% din intențiiile de vot, în timp ce Marine Le Pen l-ar seconda cu 38%.

Aceste cifre sau pur şi simplu faptul că este ultima zi de campanie l-au făcut pe liderul formaţiunii “În Mişcare” să fie mult mai relaxat azi.

Emmanuel Macron a făcut băi de mulţime, i-a ascultat pe alegătorii cărora le-a reamintit că votul lor nu va fi unul împotriva Frontului Naţional, ci unul pentru un program solid.

Emmanuel Macron: „Este o regulă clasică în turul II. În primul tur francezii aleg, în al doilea elimină. Trebuie să alegeţi între cei doi candidaţi rămaşi, chiar dacă niciunul nu e al dumneavoastră„.

Pentru Marine Le Pen, ultima zi de campanie a fost un coşmar. A fost huiduită şi astăzi, iar gărzile ei de corp au scos-o dintr-o catedrală pe uşa din spate.

La scurt timp după acest incident, Marine Le Pen a vorbit la radio despre agresivitate: „Cuvintele mele sunt doar ecoul violenţei sociale care va exploda în ţară„.

Campania electorală s-a desfăşurat pe fondul stării de urgenţă, al polemicilor legate de viitorul Uniunii Europene, locul Franţei în construcţia europeană, moneda unică, economie şi reducerea şomajului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite