Ultima unitate mobilă de terapie intensivă pe care România o mai avea disponibilă, la Marius Nasta

16 octombrie 2020, 08:25

„Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți critici înregistrați în București ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi și ultima pe care România o mai avea disponibilă a fost astăzi amplasată în incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, urmând a deveni funcțională în termen de câteva zile, timp în care echipa tehnică a institutului va asigura racordarea la utilități”, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Unitatea a fost cumpărată cu ajutorul unei fundații în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre”.

De asemenea, prin fondurile strânse de fundație au mai fost cumpărate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate fiecare, cele 12 ventilatoare aferente fiind asigurate de către IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin achizițiile efectuate cu ajutorul ONAC.

„Dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă reamintim că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecărui individ din societate. Creșterea capacității de terapie intensivă prin eforturile constante întreprinse de sistemul sanitar din România nu poate face o diferență reală fără respectarea măsurilor de prevenție și stoparea creșterii rapide a cazurilor”, adaugă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite