Ultima tranșă de tablete pentru elevi a ajuns în județul Timiș

30 decembrie 2020, 11:32

Ultima tranșă de tablete achiziționate de Guvernul României pentru elevii care nu au dispozitive pentru a face ore online a ajuns în județul Timiș.

Este vorba de peste 3300 de echipamente, din cele aproape 6400 câte au fost repartizate în Programul Școala de Acasă. De data aceasta cele mai multe unități de învățământ care primesc tabletele se află în mediul urban. Potrivit Inspectoratului Școlar, solicitarea făcută către minister a avut la bază trei criterii: familii care nu au deloc astfel de echipamente, familii cu un singur dispozitiv pe care îl folosesc și părinții și copiii, existența unui singur echipament pe care lucrează mai mulți frați.

În județul Timiș au fost incluse în program 168 de unități de învățământ. Prima tranșă a fost distribuită în 90 de școli din mediul rural. Tabletele sosite acum ajung în 78 de unități din mediul urban.

Potrivit Inspectoratului Școlar, solicitarea făcută către minister a avut la bază trei criterii: familii care nu au deloc astfel de echipamente, familii cu un singur dispozitiv pe care îl folosesc și părinții și copiii, existența unui singur echipament pe care lucrează mai mulți frați.

Unitățile de învățământ încheie un contract de comodat cu familiile la care ajung tabletele, pe o perioadă de un an școală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite