„Ultima ediţie”, duminică, ora 14.30, pe TVR 1. Interviu eveniment cu magistratul american Alex Kozinski

17 februarie 2017, 16:23

Fost preşedinte al Curţii de Apel nr. 9, cea mai mare din SUA, unde a fost numit de preşedintele Ronald Regan înainte de 1990, magistratul Alex Kozinski a plecat din România la vârsta de 12 ani. Este o figură legendară şi un personaj considerat excentric pentru felul în care îşi motivează soluţiile la Curte.

Discuţia din “Ultima ediţie” porneşte de la clarificarea unei chestiuni de actualitate în România: în ce fel sistemul judiciar american se protejează de actele de corupţie, cum este asigurată respectarea statului de drept şi cum îşi poate adapta România instrumentele judiciare pentru a reduce pericolul reprezentat de corupţia la nivel înalt.

Interviul este urmat de o discuţie cu unul dintre cei mai cunoscuţi practicieni ai dreptului în România, avocatul Gheorghe Piperea, care va trasa profilul pe care ar trebui să-l aibă viitorul ministru al Justiţiei din ţara noastră. Pe parcursul discuţiei, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Andreea Ciucă va face, printr-o intervenţie telefonică, o evaluare a sistemului judiciar şi a vulnerabilităţilor, respectiv acuzaţiilor aduse acestuia.

Pe parcursul emisiunii, telespectatorii TVR 1 pot interacţiona cu moderatorul şi invitatul său prin intermediul paginii de Facebook a Ştirilor TVR.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite