Ultim omagiu pentru Cristian Țopescu la TVR. Trupul neînsuflețit al marelui comentator a fost depus la Televiziunea Română

Televiziunea Română şi-a deschis porţile pentru ultima oară pentru a-l primi pe Cristian Ţopescu. Locul în care comentatorul sportiv şi-a început cariera a fost învăluit în durere. Pentru câteva ore, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în studioul 2. Marii sportivi ai României, colegii şi oamenii care i-au iubit vocea i-au adus un ultim omagiu.

17 Mai 2018, 10:19 (actualizat 17 Mai 2018, 20:06) |
Un ultim omagiu pentru Cristian Țopescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În jurul orei 11.00, sicriul a ajuns la TVR. În urmă cu 51 de ani, tot într-o lună de mai, Cristian Ţopescu făcea cunoştinţă cu Televiziunea Română şi cu meseria care avea să îi definească întreaga viaţă. Prin faţa catafalcului s-au perindat marii campioni ai României, foşti colegi şi simpli oameni.

Sicriul acoperit cu steagul României a fost depus în Studioul 2. Pe o măsuţă au fost aşezate căştile, microfonul şi restul trusei pe care o folosea la transmisiuni. Catafalcul a fost străjuit în permanenţă de patru militari ai regimentului 30 gardă Mihai Viteazul şi ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Din când în când, le-au luat locul sportivii României.

Oameni cu care a împărțit explozii de emoții, cărora le-a arătat ce înseamnă pasiunea, devotamentul pentru meserie şi prietenia au avut multe de povestit despre un om de o bunătate extraordinară.

A fost un pelerinaj încărcat de durere şi emoţie. Colegii lui îşi amintesc cât de riguros se pregătea înainte de fiecare transmisie. În sufletele tuturor, lasă un mare gol.

Cristian Țopescu rămâne vocea succesului sportivilor români. Un om în care s-au împletit într-o armonie perfectă talentul, meticulozitatea, iubirea pentru sport şi fair play-ul.

Comentator de legendă, a fost vocea care a adus în casele românilor marile performanţe ale sportivilor români, anunţând prima notă de 10 din istoria gimnasticii, mondialele de fotbal unde tricolorii au intrat în istorie.

Dincolo de un mare comentator, Cristian Ţopescu a fost un mare domn. Calm, modest şi generos. În spatele vocaţiei sale au stat pasiunea şi munca pentru ca fiecare transmisie să fie împecabilă de la primul salut până la final.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 12°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 15°C 12°C
CRAIOVA 16°C 16°C
BRASOV 10°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI