UEFA schimbă una dintre cele mai vechi reguli din fotbal: În meciurile eliminatorii nu mai contează ca și criteriu de departajare golul în deplasare

25 iunie 2021, 12:57

UEFA a decis ca din sezonul 2021/2022 regula golului marcat în deplasare sã dispară în cazul unui egal dintre două echipe. Noul regulament impune ca, în caz de egalitate după disputarea unei duble manșe, învingătoarea se va decide după două reprize de 15 minute de prelungire și, dacă echilibrul se menține, departajarea să fie stabilită la 11 metri.

UEFA a reacționat după ce, în contextul pandemic, multe meciuri intercluburi s-au jucat pe terenuri neutre în Europa League și Champions League, așa cum Atletico Madrid a disputat partida cu Chelsea la București.

FC Porto a profitat de această regulă cu Juventus: s-a impus cu 2-1 în tur, iar la Torino, la finalul celor 90 de minute, scorul a fost identic, doar că în favoarea italienilor.

Regula „golului din deplasare” există din sezonul 1965/1966 pentru a motiva echipele să atace în deplasare, unde presiunea fanilor este agasantă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite