UE vrea să excludă serviciile de pilotaj maritim de pe lista sancţiunilor impuse petrolului rusesc

Pilotaj maritim
Pilotaj maritim
3 octombrie 2022, 09:45

Excepţia, care le-ar permite proprietarilor de nave să angajeze piloţi specializaţi pentru a ghida navele prin porţiunile dificile, a fost propusă pentru a creşte siguranţa maritimă, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Conform sancţiunilor discutate în prezent de UE şi care ar urma să intre în vigoare din luna decembrie, serviciile de pilotaj ar urma să fie incluse într-o interdicţie referitoare la furnizarea de asistenţă tehnică necesară pentru a transporta petrol.

Una dintre zonele afectate ar urma să fie strâmtorile daneze, care nu pot fi ocolite pentru transportul de ţiţei şi carburanţi din porturile ruseşti de la Marea Baltică.

Noua propunere face parte din cel de-al optulea pachet de sancţiuni al Comisiei Europene, care a fost dezvăluit săptămâna trecută ca răspuns la decizia Rusiei de a anexa patru regiuni ocupate din Ucraina.

Cel mai nou pachet de sancţiuni ar urma să fie discutat luni de ambasadorii UE, la Bruxelles.

Utilizarea serviciilor piloţilor pentru a ghida navele care transportă petrol prin porţiuni dificile este recomandată în mod expres de Autoritatea maritimă din Danemarca, din cauza riscurilor la adresa siguranţei şi mediului.

Aproape două milioane de barili de petrol au trecut în ultimii 2 ani prin strâmtorile daneze pentru a ajunge pe pieţele mondiale.

În luna iunie, Uniunea Europeană a anunţat un embargou cu privire la furnizarea de servicii şi asigurări pentru navele care transportă petrol rusesc oriunde în lume, precum şi un embargou cu privire la majoritatea importurilor de petrol rusesc pe mare.

Măsurile ar urma să intre în vigoare în luna decembrie pentru ţiţeiul rusesc şi anul viitor pentru combustibilii ruseşti.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite