UE urmează să analizeze cererea Ucrainei de aderare. Preşedinţii din opt state ale Uniunii Europene cer discuţii imediate

1 martie 2022, 01:15

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia – au cerut, luni, statelor membre UE să acorde imediat Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare, potrivit unei scrisori deschise publicate luni, citate de Reuters.

Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare.

Lucian Pîrvoiu explică: “Procedurile sunt mai complicate. O țară trebuie să aibă mai întâi statutul de candidat, pentru a spera la integrare. Trebuie să înceapă negocieri de aderare și de asumare a acquis-ului comunitar, negocieri care pot dura ani de zile. O integrare rapidă este mai puțin probabilă. Sunt țări din Balcanii de Vest care așteaptă același lucru. Sunt deja candidate Macedonia de Nord și Albania”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite