UE pune bețe-n roate giganților internetului din SUA: Companii de peste ocean nu mai pot transfera datele personale ale cetățenilor europeni

17 iulie 2020, 07:29

Cazul a pornit de la un activist austriac, Max Schrems, devenit cunoscut pentru campaniile sale împotriva Facebook, care în opinia sa violează viața privată a utilizatorilor. După o îndelungată bătălie judiciară, Curtea Europeană de Justiție a decis că transferul datelor europenilor peste ocean este ilegal.

”Articolul 58.2 F şi J din Regulamentul 2016-679 trebuie interpretat că însemnând că dacă nu există o decizie adecvată a Comisiei, autoritatea competentă supervizoare este obligată să suspende sau să interzică transferul de date într-o ţară terţă în conformitate cu standardele de protecţie adoptate de Comisie”, spune Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a UE.

Giganții americani ai internetului vor fi nevoiți să își instaleze servere în Europa, pentru a respectă regulamentele Comisiei, ceea ce va însemna costuri importante de relocare. În același timp, companiile americane din online sunt în vizorul Bruxelle-ului, care le-a aplicat în mai multe rânduri amenzi de miliarde pentru nerespectarea regulilor concurenței.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite