UE și SUA lucrează împreună la furnizarea de volume adiționale de gaz natural pentru Europa

Livrare gaze naturale
Livrare gaze naturale
28 ianuarie 2022, 18:45

„SUA şi Uniunea Europeană lucrează în comun la asigurarea unei aprovizionări continue, suficiente şi punctuale de gaz naturale pentru UE, din diverse surse ale planetei, pentru a evita şocuri de aprovizionare, inclusiv cele care ar putea rezulta dintr-o nouă invazie rusă în Ucraina”, afirmă în această declaraţie preşedintele american, Joe Biden, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”SUA sunt deja cel mai mare furnizor de gaz natural lichefiat al UE. Noi colaborăm cu guverne şi operatori de pe piaţă în vederea aprovizionării cu volume adiţionale de gaz natural pentru Europa, din surse diverse de la planetă”, adaugă cei doi lideri.

Occidentul a acuzat Moscova că pregăteşte o potenţială ofensivă militară contra Ucrainei şi a ameninţat cu sancţiuni fără precedent dacă preşedintele Vladimir Putin trece la acţiune. Washingtonul a afirmat că gazoductul controversat Nord Stream 2, finalizat dar neoperaţional deocamdată, nu va fi activat dacă Rusia atacă Ucraina.

VEZI și Vodcă rusească pompată prin Nord Stream 2, o idee bună, glumește subsecretarul de stat SUA Victoria Nuland. Reacția Kremlinului

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite