Uniunea Europeană își va dubla capacitatea de luptă împotriva incendiilor prin achiziționarea a zece avioane şi trei elicoptere suplimentare

Incendiu de padure in Europa. Elicopter
Incendiu de padure in Europa. Elicopter
14 septembrie 2022, 12:00

„În această vară, am trimis avioane din Grecia, Suedia sau Italia pentru a combate incendii în Franţa şi Germania. Dar pentru că aceste evenimente devin mai frecvente şi mai intense, Europa va avea nevoie de mai multe capacităţi”, a declarat oficialul european în discursul său anual,  în plenul Parlamentul European la Strasbourg.

„De aceea, pot anunţa astăzi că ne vom dubla capacitatea de luptă împotriva incendiilor anul următor. UE va cumpăra zece avioane amfibii uşoare şi trei elicoptere pentru a-şi completa flota. Asta înseamnă solidaritatea europeană”, a mai spus Ursula von der Leyen.

„Puterea distructivă a vremii extreme este prea mare pentru ca vreo ţară să lupte de una singură”, a subliniat președinta Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI:

Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii: Vom face o reformă radicală a pieței electricității. Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate. Trebuie să reducem cererea în orele de vârf

Noi incendii de pădure în sud-vestul Franţei. Sute de oameni au fost evacuați

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite