UE discută un nou regulament pentru etichetarea anvelopelor. Șoferii ar urma să fie informați despre eficiența și siguranța pneurilor

4 martie 2019, 13:00

Indicele de frânare pe ud, cel de consum și indicele de zgomot erau singurele informații disponibile în cazul anvelopelor puse în vânzare.

Noile norme comunitare prevăd etichetarea pneurilor sub aspectul duratei de viață și al performanţei energetice.

Etichetele vor menționa inclusiv clasa de zgomot si aderenţa pneurilor pe zăpadă şi pe gheaţă.

Comercianții români de anvelope cred că măsurile sunt binevenite.

Schimbările sunt salutate și de șoferi.

Noile reguli vor fi valabile inclusiv pentru magazinele online, spun oficialii europeni.

___________________________________

Consiliul TTE – Energie, prezidat de ministrul Energiei, Anton Anton, a aprobat luni o abordare comună a statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la etichetarea pneurilor sub aspectul performanţei lor energetice.

„Vom ști mai clar ce fel de pneuri vom utiliza, din două puncte de vedere – al aderenței și al modului de rulare, înseamnă că vom ști mai bine care pneuri vor fi mai bune din punct de vedere al consumului și vom ști care pneuri vor fi mai zgomotoase”, a declarat Anton Anton.

Noile cerințe privind afișarea etichetei, inclusiv pentru vânzarea la distanță şi vânzările pe internet, vor îmbunătăți vizibilitatea pentru consumatori şi vor garanta că aceștia sunt pe deplin informați atunci când iau decizii de cumpărare, precizează reprezentanții Ministerului Energiei pe pagina de Facebook a instituției.

„Normele vor contribui totodată la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul rutier și vor ajuta astfel UE să îşi îndeplinească angajamentele asumate în temeiul Acordului de la Paris„, a mai subliniat Anton Anton. 

Conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Uniunii Europene, UE își actualizează normele privind etichetarea pneurilor sub aspectul performanței lor energetice și extinde domeniul de aplicare la pneurile pentru vehiculele grele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Accident grav între o mașină și un TIR, la Constanța. Două persoane au murit

Mașina de poliție

Un bărbat a fost filmat agățat de portiera unei mașini aflate în mers