UE Și NATO condamnă acțiunea Kremlinului. Miniștrii de externe din țările Uniunii Europene au aprobat „în unanimitate” un „pachet de sancțiuni” împotriva Rusiei

22 februarie 2022, 20:15

„Am convenit asupra unui prim pachet de sancțiuni în unanimitate”, a anunțat șeful diplomației franceze Jean-Yves Le Drian, după întâlnirea a 27 de miniștri de externe de la Paris.

Aceste sancțiuni, care trebuie încă adoptate oficial pentru a intra în vigoare, „vor răni foarte tare Rusia”, a adăugat șeful diplomației UE, Josep Borrell.„Sancțiunile vor viza și 27 de persoane și entități care contribuie la subminarea sau amenințarea integrității teritoriale a Ucrainei, a suveranității și a independenței acesteia”, a detaliat Josep Borrell, referindu-se la „acei actori din sectorul apărării care joacă un rol în invazia” țării, „cei care au lansat o campanie de dezinformare împotriva Ucrainei” și „băncile care finanțează oficialii ruși și alte operațiuni în aceste” teritorii separatiste.

”Am limitat accesul Rusiei la piețele noastre financiare. Acest pachet a fost completat de o decizie luată de Germania, care a anunțat că anulează procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2.

Pentru a construi acest pachet de sancțiuni l-am asigurat pe ministrul Kuleba de solidaritatea noastră în aceste momente dificile. Acest mod reținut de a reacționa va fi și mai necesar în zilele următoare. Credem că povestea aceasta nu s-a încheiat. Sunt pregătit să pun pe masă o sugestie pentru a lărgi această listă a celor care beneficiază de suport guvernamental rus. Sancțiunile sunt doar o parte a răspunsului nostru, vom încerca evitarea unui război în inima Europei. Riscul unui război este real și vom căuta să-l împiedicăm cu orice preț. Am primit cerea Ucrainei de ajutor pentru a face față atacurilor cibernetice, pentru a le susține eforturile. Pentru a rezuma, grava încălcare pe care a comis-o Rusia nu rămâne fără răspuns. Suntem puternic uniți pe acest front. Vom ridica nivelul sancțiunilor în mod substanțial în funcție de comportamentul Rusiei. Mai avem muniție pentru a continua să sancționăm comportamentul rusesc dacă va fi nevoie. ”

Unul dintre cei mai fermi reprezentanți europeni în privința dezaprobării actiunilor președintelui Vladimir Putin a fost premierul Franței, Jean Castex.

Jean Castex, prim-ministrul Franţei: Azi, Rusia prin acţiunile şi declaraţiile preşedintelui Putin, a trecut încă o linie, şi condamnăm acest lucru cu convingere. Da, Rusia a violat legea internaţională.Da, Rusia a încălcat acordul de la Minsk pe care l-a semnat.

Uniunea Europeană este gata să adopte sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: Decizia Rusiei de a recunoaşte regiunile ucrainiene Doneţk şi Lugansk este ilegală şi total inacceptabilă. În egală măsură, este adevărat în cazul trimiterii de trupe în aceste regiuni. Nu putem accepta acest lucru.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei