UE afirmă că are dovezi că dronele folosite de Rusia împotriva Ucrainei au fost furnizate de Iran. Sunt pregătite sancțiuni

Dronă iraniană doborâtă în septembrie la Kupiansk Ucraina
Dronă iraniană doborâtă în septembrie la Kupiansk Ucraina
19 octombrie 2022, 16:03

„Acum că am strâns suficiente probe, lucrăm la un răspuns european clar, rapid şi ferm””, a anunțat Nabila Massrali, purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

VEZI și SUA, Marea Britanie şi Franţa vor ridica la ONU problema dronelor iraniene furnizate Rusiei

O listă de sancţiuni le-a fost remisă statelor membre, iar o decizie este aşteptată „în cursul săptămânii”, au menţionat surse diplomatice.

Miniştrii de Externe din Uniune au discutat deja luni cu omologul lor ucrainean, Dmitro Kuleba, despre sancţionarea Iranului pentru livrarea de drone Rusiei.

Borrell a subliniat atunci că este nevoie de „dovezi concrete”, după ce Iranul a negat că ar fi implicat în astfel de livrări.

Forţele aeriene ucrainene au anunțat astăzi că au distrus nu mai puţin de 223 de drone iraniene de la începutul lunii septembrie.

„De la prima doborâre a unei drone kamikaze Shahed 136 de fabricaţie iraniană pe teritoriul ucrainean, pe 13 septembrie, la Kupiansk, apărarea antiaeriană şi alte componente ale forţelor de apărare au distrus 223 de drone de acest tip”, se arată într-o postare a Forţelor aeriene, pe Telegram.

Preşedintele Zelenski: Dronele iraniene folosite de Moscova sunt un simbol al falimentului său militar şi politic

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite