UE 2019 | V. Negrescu: S-a intrat „în linie dreaptă” cu pregătirea elementelor de comunicare şi a aspectelor bugetare pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene

Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe
11 septembrie 2018, 16:34

Ministrul Victor Negrescu a prezidat, pe 10 septembrie, reuniunea reţelei comunicatorilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în exercitarea viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, şi şedinţa grupului de lucru pentru problematica bugetară dedicată mandatului pe care ţara noastră îl va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, potrivit unui comunicat MAE.

„Deţinerea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene presupune un efort colectiv, în care sunt implicate toate ministerele, precum şi alte instituţii publice, este o obligaţie ce decurge din calitatea sa de stat membru şi va reprezenta o etapă importantă pentru România în consolidarea profilului său european. Suntem conştienţi că succesul unei preşedinţii depinde, în mare măsură, de calitatea specialiştilor care sunt implicaţi, iar crearea reţelelor de experţi dedicate activităţilor de comunicare şi buget, a căror activitate s-a intensificat în ultimele luni, ne permite să eficientizăm eforturile instituţionale întreprinse de sistemul public pentru îndeplinirea cu succes a acestui mandat”, a declarat Victor Negrescu, citat de comunicat.

Beneficiind de sprijinul reţelei comunicatorilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în exercitarea viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Afacerilor Externe organizează briefinguri de presă, cu o frecvenţă lunară, care au ca temă atât pregătirea şi exercitarea mandatului, cât şi afacerile europene în general.

„Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene îşi propune să dea dovadă de viziune şi de spirit de inovare, rămânând în acelaşi timp în limitele tradiţiei mandatelor anterioare. Vom depune toate eforturile şi energia pentru închiderea în cele mai bune condiţii a cât mai multe dosare, urmărind în egală măsură, calitatea formulelor de compromis şi obţinerea unui acord în timp util. De aceea, este necesar ca publicul românesc să conştientizeze valoarea acestui moment istoric şi să fie la curent cu responsabilităţile care îi revin României în această calitate”, a subliniat Victor Negrescu.

România va asuma, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare şase luni. În timpul exercitării Preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă