UE, o țintă favorită a hackerilor, intensifică lupta cu infractorii cibernetici

Comisia Europeană intensifică eforturile pentru a combate criminalitatea informatică, la doar câteva zile după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a fost ținta unui atac cibernetic. Executivul de la Bruxelles a anunțat un set de măsuri care să permită identificarea și pedepsirea celor care atacă serverele Uniunii Europene. Un rol fundamental în această luptă îl va avea Centrul European pentru Securitate Cibernetică, găzduit de București începând de anul viitor.

16 Decembrie 2020, 21:14 (actualizat 16 Decembrie 2020, 23:39) Știrile TVR |

Uniunea Europeană este una dintre țintele favorite ale criminalității cibernetice.

Fie că e vorba despre state sau entități nestatale, numărul celor care atacă platforme europene pentru a le compromite este din ce în ce mai mare, întrucât UE este un actor global deosebit de important, pe plan economic și industrial.

Josep Borrell, înalt reprezentant al UE pentru afaceri externe: Ameninţarea e reală, evoluează constant şi devine cu fiecare zi care trece mai importantă. Anul trecut, în 2019, au fost înregistrate 450 de incidente care au implicat infrastructuri critice, cum ar fi sectoarele financiar şi energetic. Chiar săptămâna trecută Agenţia Medicamentului a fost atacată.

Atacul de la Agenția Medicamentului s-a soldat cu accesarea unor informații confidențiale legate de vaccinul anti covid.

Pentru a evita astfel de situații pe viitor, Comisia Europeană a prevăzut în directiva pentru securitatea rețelelor și sitemelor informatice modalități de identificare și sancționare a infractorilor cibernetici.

Un rol esențial în ecuație îl va avea Centrul European pentru Securitate Cibernetică. Acesta își va începe activitatea anul viitor și va avea sediul la București, fiind prima agenție europeană pe care o găzduiește țara noastră.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI