UDMR participă la dezbaterea moţiunii de cenzură. Kelemen Hunor: „Nu pot să votez nici pentru moţiune, nici împotriva ei”

7 februarie 2017, 10:56

Vom participa la dezbaterea moţiunii de cenzură. O moţiune de cenzură este oricând binevenită. Este responsabilitatea Parlamentului de a face un control permanent asupra Executivului. E nevoie de o dezbatere. Sunt convins că, în acest moment, PSD-ALDE are majoritate. Nici iniţiatorii nu au crezut că vor dărâma Guvernul, că altfel ar fi propus nişte soluţii alternative. Nici ei nu cred că vor dărâma Guvernul  fiindcă aritmetic PSD-ALDE are 54%-55% în Parlament. Va fi o dezbatere extrem de importantă, vom participa la această dezbatere. Cu conştiinţa împăcată, nu pot să votez nici pentru moţiune, nici împotriva moţiunii. Pentru moţiune nu se poate vota pentru că nu a arătat nimeni o altă cale şi nu are posibilitate de a da o majoritate. Şi e greu să votez împotriva moţiunii fiindcă greşelile Guvernului Grindeanu au fost greşeli majore, pe care noi le-am criticat, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Parlamentarii formaţiunii UDMR s-au reunit, marţi dimineaţă, pentru a se pune de acord cu votul pe care îl vor da pe moţiunea de cenzură pe care liberalii au citit-o, luni, în plen, dar şi pe proiectul de buget pe 2017.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite